Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Три японски малки и средни предприятия влизат в България

Zen Noh foods вече е започнала производство на замразено суши в Пловдив

Три японски малки и средни предприятия влизат в България

Снимка: Pixabay

Три малки и средни предприятия от Япония възнамеряват да започнат производство в България, съобщи  Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Директорът на агенцията  Мариета Захариева се срещна с посланика на Япония в България Н. Пр. Масато Ватанабе.

Компаниите са Zen Noh foods, AN Aqua Network, Electric Iron cove Cv.

Първата вече е започнала производство на замразено суши в Пловдив. Продукцията ще е предназначена за българския пазар и за останалите страни от Европейския съюз, посочи посланикът. Останалите две фирми са в напреднала фаза да стъпят в страната.

Голямата японска компания „Язаки“, която вече има три завода у нас, също работи с много малки и средни предприятия като поддоставчици. Посланикът обясни, че в трите завода се очаква да работят 8000 души.

Мариета Захариева отбеляза, че с влизането в сила на споразумението за свободна търговия между Япония и ЕС, ще се увеличи интересът на японски инвестиции към България. Отделно повече български компании ще търсят партньори за износ на продукция за Япония.

Двамата се договориха за организиране на бизнес делегации и форуми между двете страни през 2018 г. Целта е установяване на партньорства между фирмите.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията