IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три оферти има за надзора по разширяването на пътя до ГКПП „Калотина“

Част от магистрала „Европа“ може да бъде завършена предсрочно до края на годината, твърдят от АПИ

15:59 | 21.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив АПИ</em></p>

Снимка: Архив АПИ

Три са отворените оферти в откритата тръжна процедура за избор на строителен надзор при изграждането на връзка на разширеното трасе на път I-8 с реконструиращия се граничен контролно-пропускателен пункт „Калотина“. Информацията съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Дължината на връзката ще бъде около 90 м. В момента се извършва модернизация на трасето от първокласния път в участъка между Калотина и Драгоман (от км 1+000 до км 15+500), част от бъдещата автомагистрала „Европа“. 

Индикативната стойност на поръчката за строителния надзор е 12 770 лв. без ДДС. Отворените оферти са на: „Трансконсулт – БГ“ ООД; „Пи Ес Консулт“ ООД; „КОНСУЛТ ИНЖЕНЕРИНГС“ ЕООД.

От АПИ допълват, че в момента се провежда и обществена поръчка за изпълнител на проектирането и строителството на отсечката. Избраният изпълнител ще трябва да изготви технически проект, проект на подробен устройствен план, да осъществи авторски надзор и да изгради участъка. Необходимо е съществуващото трасе на път I-8 между ГКПП „Калотина“ и 1-ви км да бъде модернизирано и да се свърже както с изграждащия се участък от бъдещата автомагистрала, така и с новопроектиращата се пътна част на ГКПП. Прогнозната стойност на поръчката е 980 541 лв. без ДДС.

Относно бъдещата АМ „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път, която в участъка между граничния пункт и Сливница ще преминава по разширеното трасе на път I-8, от АПИ вериха, че се работи усилено и в случай че не възникнат допълнителни и непредвидени затруднения, е възможно строителството да приключи по-рано от предвиденото - до края на тази година. Вече е изработен технически проект с ПУП-Парцеларен план  за третия участък от автомагистрала „Европа“ от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента /с дължина 16,16 км/, който се развива по нов терен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още