IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима общинари със задача да върнат Общинска банка на Столична община

Общинските съветници дадоха мандат на представителите си за извънредното общо събранието на банката

14:24 | 06.10.11 г.
Трима общинари със задача да върнат Общинска банка на Столична община

Столичният общински съвет (СОС) гласува мандат на представителите си за извънредното общо събрание на "Общинска банка" АД , което ще се проведе на 14 октомври. За представители на Столичната община в общото събрание на банката общинският съвет избра Николай Стойнов, Орлин Алексиев и Жельо Бойчев.

Съветниците ще гласуват за одобряване на годишния индивидуален финансов отчет и годишния консолидиран финансов отчет на банката за миналата година. Те обаче ще гласуват против освобождаването от отговорност на членовете на Надзорния и Управителния съвети на банката за дейността им през миналата година.

Представителите на Столичния общински съвет ще подкрепят предложението за разпределение на печалбата на банката за миналата година, но ще се обявят против избора на специализирано одиторско предприятие за проверка и заверка на индивидуалния и консолидираните финансови отчети на банката за тази година. Те са ще са и против изменението на устава, предложено в поканата обявена в Търговския регистър на 23 август тази година.

Тримата съветници от СОС ще подкрепят предложението за промени в устава на банката, искано от общинския съвет, както и ще подкрепят предложението за промени в персоналния състав на Надзорния съвет на банката, искано от общинския съвет.

„Целта на тази точка е да дадем политически мандат на нашите колеги да предприемат решителната стъпка за връщане на управлението на банката, каза зам.-председателят на Столичният общински съвет Орлин Иванов, който днес председателства сесията на света.

От ГЕРБ не очакват изненади по време на общото събрание на банката, но предполагат, че представителят на другите акционери няма да подкрепи техните решения. „Отиваме със задачата да променим устава и да си върнем контрола“, каза Валя Чилова, секретар на ГЕРБ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още