Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Трима общинари със задача да върнат Общинска банка на Столична община

Общинските съветници дадоха мандат на представителите си за извънредното общо събранието на банката

Столичният общински съвет (СОС) гласува мандат на представителите си за извънредното общо събрание на "Общинска банка" АД , което ще се проведе на 14 октомври. За представители на Столичната община в общото събрание на банката общинският съвет избра Николай Стойнов, Орлин Алексиев и Жельо Бойчев.

Съветниците ще гласуват за одобряване на годишния индивидуален финансов отчет и годишния консолидиран финансов отчет на банката за миналата година. Те обаче ще гласуват против освобождаването от отговорност на членовете на Надзорния и Управителния съвети на банката за дейността им през миналата година.

Представителите на Столичния общински съвет ще подкрепят предложението за разпределение на печалбата на банката за миналата година, но ще се обявят против избора на специализирано одиторско предприятие за проверка и заверка на индивидуалния и консолидираните финансови отчети на банката за тази година. Те са ще са и против изменението на устава, предложено в поканата обявена в Търговския регистър на 23 август тази година.

Още по темата
Тримата съветници от СОС ще подкрепят предложението за промени в устава на банката, искано от общинския съвет, както и ще подкрепят предложението за промени в персоналния състав на Надзорния съвет на банката, искано от общинския съвет.

„Целта на тази точка е да дадем политически мандат на нашите колеги да предприемат решителната стъпка за връщане на управлението на банката, каза зам.-председателят на Столичният общински съвет Орлин Иванов, който днес председателства сесията на света.

От ГЕРБ не очакват изненади по време на общото събрание на банката, но предполагат, че представителят на другите акционери няма да подкрепи техните решения. „Отиваме със задачата да променим устава и да си върнем контрола“, каза Валя Чилова, секретар на ГЕРБ. 


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 17 юли