Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Тръгна процедура за избор на строител за югоизточния обход на Пловдив

Стойността на проекта е 42 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет

Тръгна процедура за избор на строител за югоизточния обход на Пловдив

Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) започна тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на Пловдив, с дължина 4,8 км. Стойността на проекта е 42 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет, става ясно от съобщение на пътното ведомство.

Кандидатите могат да подават оферти до 15 октомври 2020 г. Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив. 

Още по темата

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград.

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кои са рисковете пред възстановяването на трудовия пазар?