Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Тръгва онлайн резервационна система за хотели и ресторанти в България

Платформата за резервации в туризма "Преоткрий България" ще предлага най-добрата възможна оферта

Тръгва онлайн резервационна система за хотели и ресторанти в България

Снимка: Pixabay

Онлайн платформа, създадена от държавата и бизнеса за подпомагане на българския туризъм, ще връща българите в нашите курорти. Принос в създаването на „Преоткрий България“ като мярка в преодоляване на кризата с коронавируса дават министерства, търговски вериги, ресторантьори и хотелиери, стана ясно на брифинг в Министерския съвет.

Платформата ще гарантира, че хотелите и ресторантите, които я ползват са сигурно място и в тях ще се предлагат български менюта с произведени в нашата страна продукти.

"Очаква се платформата да работи от 1 юни", съобщи Филип Анастасиу, главен изпълнителен директор на МЕТРО Кеш енд Кери България.

Още по темата

С този проект се гарантира, че ще се дадат най-качественият продукт и най-добрата оферта. Система ще работи без комисионна. Крайният потребител ще получи информация за цени на хотели, меню в ресторантите, като платформата ще е отворена за нови предложения от представителите на бизнеса от този бранш.

"Целта е да предоставим един продукт по отношение на това как по един иновативен начин можем да помогнем на българския бизнес", обясни министърът на икономиката Емил Караниколов.

Според министъра на туризма Николина Ангелкова целта е да се насърчат ресторантьори и хотелиери да се включат с добри оферти и качество на предложения продукт.

Земеделският министър Десислава Танева посочи, че „Преоткрий България“ ще предложи на българските потребители отлични условия на море и планина. „Нашите фермери предлагат свежи продукти“, увери тя.

„Ще се радвам в тази платформа да виждам най-добрите хотели, които при най-добри здравни стандарти предлагат най-доброто меню. Смятам, че хотелиерите ще видят възможност да си върнат българските клиенти“, коментира тя.

Другата седмица ще има среща с асоциациите от туризма, за да дадат предложения за по-добрата работа на "Преоткрий България". 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
След "Нов Петрол" е време и за "Нов Балкантурист". Какво следва?

Още от Икономика и политика
Кога ще се откриват по-лесно банкови сметки от чужденци?