IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристически инспекторат ще контролира отношенията в сектора

Започва обсъждане за изграждане на преквалификационен център към Министерството на туризма, коментира ресорният министър в Приморско

21:18 | 18.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Туристически инспекторат ще контролира всички дейности, свързани със Закона за туризма. Това анонсира министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представителите на туристическия бранш в Приморско, пише пресцентърът на Министерството на турзима.

Тя посочи, че на прага на предстоящия летен сезон всяка една институция ще работи за сигурността на туристите. По цялото Черноморие ще има засилено полицейско присъствие.

Министърът на туризма коментира, че предстои да стартира и обсъждането по отношение на създаването квалификационен и преквалификационен център към Министерството на туризма, съобразно примера на Испания, Португалия и Франция,  с цел да се подготвят по-професионално изпълнителските кадри, от които бизнесът има най-голяма нужда.

Пред представителите на бранша в Приморско Николина Ангелкова обясни, че групирането на плажовете в зависимост от тяхната характеристика и тяхната индивидуалност ще подобри  услугата, която се предлага на гражданите. 

„В момента всеки един плаж се отдава на концесия или под наем по един и същи начин, без да се вземат под внимание неговите специфики за това къде се намира, къде е разположен, в каква зона, каква е неговата достъпност, посещаемост, географско местоположение. Нашето предложение е плажовете да бъдат разделени на четири основни групи, в зависимост от тяхното местоположение, така че да има индивидуален подход към всеки един“, каза още Николина Ангелкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още