IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристически панаир ще представя България в центъра на Москва през юни

Отбелязва се 30% ръст на записванията за България по данни на Асоциацията на руските туроператори

18:03 | 20.03.16 г.
Туристически панаир ще представя България в центъра на Москва през юни

Ще бъде организиран туристически панаир за представяне на България в центъра на Москва през юни. Това бе договорено на среща между министър Ангелкова, Олег Сафонов и Владимир Черников, ръководител на Департамента за национална политика, междурегионални връзки и туризъм на град Москва, съобщиха от туристическото министерство.

Руската страна ще съдейства за осигуряване на централна локация в столицата, където на открито ще можем да представим възможностите за туризъм, които страната ни предлага.

Николина Ангелкова и ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов откриха българския щанд на едно от най-големите изложения за руския пазар – Интурмаркет в Москва.

България е разположена на най-централната локация на едно от най-големите туристически изложения за руския пазар – Интурмаркет, което се провежда от 19 до 22 март. 

Данните за ръст в търсенето на България на руския туристически пазар бяха потвърдени и от Мая Лумидзе, председател на Асоциацията на руските туроператори, която също разговаря с министър Ангелкова. Според нея към момента се наблюдава 30% увеличение на ранните записвания за страната ни, а много туроператори, които до сега са работили на други пазари се пренасочват към нея. Към момента заявление за акредитация за работа с България са направили 30 нови туроператора. 

 Министър Ангелкова информира, че все по-голям интерес има и към специализирания телефон, който бе разкрит в началото на февруари за руския пазар. Запитванията по него до момента са ориентирани предимно към повече подробности за маршрути, цени на услуги, оферти за културно-познавателен туризъм и др. Руските клиенти проявяват все по-голям интерес не само към традиционните форми на масов туризъм – летен и зимен, но и към специализираните оферти – балнео, спа, фестивален, пешеходен, голф, гурме, еко-, селски туризъм и много други.

 „Интурмаркет“ се организира със съдействието на Федералната агенция по туризъм, Федералната агенция по въздушен транспорт, Руската хотелиерска асоциация и други водещи структури в сектора. През 2015 г. в изложението участваха 1 450 компании от 138 страни и всички руски региони, а посетителите бяха над 80 000. България се представя за 11-а поредна година на изложението. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още