Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Туристическият бранш предлага да се дават ваучери на ваксинираните срещу COVID

Ваучерът да е на стойност 50 лв. и да се ползва в ресторанти или за туристически услуги

Туристическият бранш предлага да се дават ваучери на ваксинираните срещу COVID

Снимка: Bloomberg

Националният борд по туризъм предлага кампания за стимулиране на ваксинацията. Идеята е всеки ваксиниран да получи ваучер на стойност 50 лв., обясни по bTV директорът на борда Полина Карастоянова. 

"Предложили сме много справедлив и равнопоставен за всички граждани механизъм. Един ваучер от 50 лева, индивидуален за всеки човек, който може да се ползва в ресторантите или за хотелски услуги - всичко, което хотелите предлагат, може да бъде покрито", обясни Карастоянова. 

Още по темата

Тя допълни, че това не е цел туризмът да получи ваучери, а механизъм за постигането на голямата цел - изграждането на здравен щит като превенция за зимата.

Относно програмата "Отново заедно" тя каза, че инициативата е добра, но е далече от антикризисните мерки, които са необходими в подкрепа на туризма.
 
"Обемът на тази инициатива е скромен - около 15 млн. лева. Местата, където тези деца могат да бъдат настанени, също са ограничени. Правилно е те да бъдат настанени в комплекси и хотели, където има опит при работата с ученици и малки деца. Това е инциатива, която предполага огромно внимание и много отговорност", обясни Карастоянова.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Протестът на превозвачите се отлага