Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Туристическите обекти с ваксиниран персонал ще имат специални стикери

Идеята е стикерите да позволят на обектите да се рекламират по-успешно, защото са безопасни

Туристическите обекти с ваксиниран персонал ще имат специални стикери

Снимка: БГНЕС

Туристическите обекти, в които сто процента от персонала е ваксиниран, ще получават специални стикери, разработени от министерствата на туризма и на здравеопазването. Първият бе поставен днес на един от хотелите в комплекс "Албена" от министър Стела Балтова и главния здравен инспектор Ангел Кунчев.

Идеята е стикерите да позволят на обектите да се рекламират по-успешно, защото са безопасни и да привличат гости. Кунчев уточни, че ще разпореди служителите на РЗИ по морето да популяризират новата инициатива сред собствениците на хотели и заведения. Неговата лична позиция е, че работодателите трябва да са активни и дори да "натискат" служителите си да се ваксинират. Той уточни, че няма предвид уволнения, а по-скоро да се предлагат допълнителни стимули за тези, които се имунизират. 

Още по темата

За да бъде възстановен туристическият сектор, трябва средата да е сигурна и да гарантира здравето както на работещите в бранша, така и на гостите, каза министър Балтова, цитирана от БТА. Според нея "Албена" е най-добрият пример в страната с мерките, взети в комплекса. Освен че броят на ваксинираните служители вече надхвърля общо 70 процента, в комплекса действа ваксинационен център. Освен това е осигурена и база, където да бъдат настанявани тези, които евентуално са заразени с COVID-19.

"Сега туристите, които искат да пътуват, гледат две неща - какво е нивото на заболеваемост в страната, която искат да посетят, и какво е нивото на имунизацията там", допълни Кунчев. Той каза, че заболеваемостта у нас върви стабилно надолу, но това не бива да ни успокоява.

Ваксинационният процес трябва да бъде фирмена политика, каза още министър Балтова. По думите й вече в много места за настаняване в страната се предлага ваксиниране и на гостите.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Как ще се измени политическата карта с проекта „Продължаваме промяната“?