Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Туристите по Черноморието – предимно българи и румънци

Големите курорти отчитат средна заетост на хотелите около 50%

Туристите по Черноморието – предимно българи и румънци

Снимка: Pixabay

Близо 50% от хотелите на "Златни пясъци" вече са отворени и посрещат първите си туристи предимно румънски, като се увеличават и тези от Германия и Полша.

"От около десетина дни резервациите се раздвижиха и заетостта ни е средно около 50%. Основно пакетите, които в момента се продават са: четвъртък, петък, събота и неделя. Румънците, които идват при нас, гледат времето и си правят резервации в последната минута. Има анулации, но те са незначителни в момента", коментира пред БНТ Яница Константинова, управител на хотел в курорта. Надява се сезонът да бъде добър, макар и да не достигнат миналогодишната заетост.

Хотелиери казват, че в началото е имало много анулирани резервации, но сега са обнадеждени, защото пък имало бум на резервации за края на юли. В „Слънчев бряг“ са отворили около 40 хотела.

От вчера една от големите нискотарифни авиокомпании възстанови шест маршрута до бургаското летище от Австрия, Словакия и Полша. 

Още по темата

Миналата седмица посрещнахме първите чартъри от Нидерландия, Германия, Полша, Чехия, идват и румънци с автомобилен транспорт.

"Българското Черноморие е слабо засегнато от коронавирусa, водата е чиста. Така че имаме абсолютно всички условия да посрещаме туристи, каза преди два дни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Междувременно, въпреки че според проверяващите качеството на морската вода у нас се повишава, оплакванията за чистотата на плажовете не секват.

През последното лято почти две трети от изследваните в лаборатории проби с морска вода, взети край плажовете у нас, показват отлични резултати. Едва 4% са със задоволително качество, а за първи път от години критични нива на замърсеност не са открити в нито една от общо 811 взети проби по цялото крайбрежие.

„В над 90% от нашите курорти те са хигиенизирани – от гледна точка на пречиствателни станции, централна или локална канализация. Не бих казал, че българското море, от гледна точка на морската вода, е по-рисково от морето в Гърция, Италия или други дестинации”, заяви по Нова телевизия доц. Стоян Ханджиев.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Емил Димитров: В България не се изгарят радиоактивни отпадъци