IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туроператори очакват в пъти да се увеличи броят на българските туристи в Мароко

Разполагаме със сигурност, стабилност и инфраструктура, заяви посланик Латифа Ахарбаш

20:33 | 04.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Туроператори очакват в пъти да се увеличи броят на българските туристи в Мароко, след като от септември започнат първите редовни чартърни полети между България и африканската страна.

Тепърва ще развиваме туризма и очакваме още посетители от България, заяви при представянето на новата дестинация посланик Латифа Ахарбаш.

Тя подчерта, че страната е стабилна за разлика от държавите, преживели Арабската пролет и гарантира, че туристите я предпочитат заради сигурността, политическата стабилност и развитата инфраструктура - като летищата.

Дипломатът подчерта, че страната ѝ е била най-посещаваната страна в Африка през 2015 г., а посетителите са били над 10 млн. души.

„Това е добре, но не е достатъчно. България е много важна за развитието на туристическия обмен. Не мога да приема, че например 15 000 румънци посещават Мароко годишно, но недостатъчно българи“, каза тя.

„Имаме не само традиции при посрещането на туристи, но и бъдеще в това“, коментира посланикът и представи природното разнообразие на страната – възможностите да се посетят морските плажове и да се карат ски.

Халид Мими, директор на Националния туристически офис на Мароко за Източна Европа, очаква след стартирането на полетите туристите да се увеличат няколко пъти.

Той посочи, че страната е на 25-то място в света като туристическа дестинация и разполага с 200 000 легла. 500 000 са работните места, генерирани от туризма.

Представители на Onex Tour – компанията, която организира туровете, представиха курорта Агадир, от който ще започват туровете с новите чартърни полети.

По данни на компанията през последните две години пътуващите за африканската страна българи са се увеличили с 25% или по 6000 души всяка година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още