IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туроператорът "Амазон Травел" преустановява дейността си

Министерството на туризма предупреждават потребителите да внимават за оферти, предлагани от името на компанията

22:28 | 13.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Туроператорът и туристически агент „Амазон Травел“ е изпратил писмо до Министерството на туризма, с което уведомява властите, че прекратява дейността си. Посочената от фирмата причина  е „неплатежоспособност на дружеството и невъзможност да продължи да работи“.

Туроператорът има валидна застраховка  и сертификат в Националния туристически регистър, валиден до 13 април 2018 г., съобщават от Министерството на туризма.

Министерството ще внесе казуса в експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти, за да бъде стартирана процедурата по заличаване на туроператора от Националния туристически регистър.

Дотогава от ведомството на министър Николина Ангелкова съветват туристите да бъдат бдителни към оферти за почивки, предлагани от името на този туроператор. Проверка показва, че сайтът на "Амазон Травел" и профилът на агенцията във Facebook в момента не са активни.

Компанията е регистриран като туроператор и туристически агент от месец март 2016 г. Според регистрацията задължителната застраховка на туроператора покрива отговорността  за причинени вреди в следствие на неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност.

Според чл. 105 ал. 1 от Закона за туризма туроператорът е длъжен веднага и не по-късно от един ден след узнаването на обстоятелства, които биха могли да доведат до настъпване на застрахователното събитие, да уведоми застрахователя и да му предостави информация за своите контрагенти, доставчици и за потребителите на услугите му.

Тази информация към момента не е представена и ако това не бъде направено в посочения от закона срок, Министерството на туризма при взаимодействие със застрахователя, ще я изиска по служебен път.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още