Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Търгът за линейките отново е спрян

Дружеството, подало жалбата, е регистрирано преди месец

Търгът за линейките отново е спрян

Снимка: БТА

Обявената от Министерството на здравеопазването (МЗ) обществена поръчка за закупуване на 400 линейки е спряна. Причината е подадена в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) жалба от "Вайнман Технолоджи" ЕООД, става ясно от съобщение на сайта на комисията.

След направена справка в Търговския регистър се установява, че дружеството, подало жалбата, е регистрирано на 26 април 2018г. с капитал 100 лева, уточняват от здравното министерство. 

Още по темата

Това е второ спиране на процедурата заради подадена жалба. Първият път жалбата не беше разгледана от Комисията за защита на конкуренцията поради невнесена държавна такса от жалбоподателя.

Обществената поръчка за закупуването на 400 броя линейки е във връзка с мащабния инвестиционен проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ в цялата страна. Общият бюджет по проекта е над 163 млн. лв. Средствата са по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Освен закупуването на новите санитарни автомобили проектът предвижда модернизация на 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ в страната.

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Г. Сарийски: Последиците за България от Brexit без сделка ще са незначителни