IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се изпълнител на първия етап от третия метродиаметър в София

Срокът за подаването на документите за участие в поръчката е до 29 май, а офертите ще бъдат отворени още същия ден

10:20 | 02.04.14 г.
Търси се изпълнител на първия етап от третия метродиаметър в София

Столичното общинско дружество „Метрополитен“ търси изпълнител на първия етап от третата линия на метрото – от бул. „Владимир Вазов“ в кв. „Левски“ до ул. „Житница“ в кв. „Красно село, в близост до пазара.

Отсечката е с обща дължина малко над 7 км, като е предвидено изграждането на 7 метростанции, посочва се в обявлението, публикувано на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Трасето е разделено на 4 обособени позиции, като кандидатите за проектиране и строителство могат да подават оферти само за една обособена позиция. За всяка от отсечките се изискват гаранции в размер на съответно 600 хил. лева, 700 хил. лева, 800 хил. лева и 2 млн. лева.

Индикативна стойност за проектирането и строителството на първия етап от третия метродиаметър не е посочена в обявлението, но изчисленията на базата на изискваните гаранции сочат, че тя е около 410 млн. лева.

Документацията за участие е с цена 750 лева, а срокът за подаването на документите за участие в поръчката е до 12 ч. на 29 май. Офертите ще бъдат отворени още същия ден.

Индикативната стойност на третата линия на метрото, която ще започва от столичния кв. „Левски“ 4 ще завършва при жп линията София – Перник в района на „Овча купел“, е около 1,4 млрд. лева. Дължината ѝ е 17 км, а в идейния проект е заложено строителството на 19 метростанции.

При „Орлов мост“ третия метродиаметър ще се свързва с първата линия на метрото, а при Националния дворец на културата – с втората.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още