IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължава се бедственото положение в село Хитрино

Продължават неотложните аварийно-възстановителни работи в района на бедствието

19:10 | 16.12.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Със заповед на областния управител на Шумен Донка Иванова се удължава срокът на бедственото положение на територията на село Хитрино заради продължаващите неотложни аварийно-възстановителни работи в района на бедствието. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В изпълнение на решение на Националния щаб за защита при бедствия "БУЛМАРКЕТ ДМ" ООД Русе трябва да предприеме реални действия по транспортиране на дерайлиралите цистерни до кариера "Хитрино" и да ги обезопаси незабавно чрез азотиране. В срок до 15 дни, считано от датата на издаване на настоящата заповед фирмата трябва да организира транспортирането на всички цистерни до площадка за съответното им третиране извън територията на област Шумен. 

Считано от датата на издаване на настоящата заповед до района на бедствието да се допускат членове на доброволните формирования при специален режим за участие в неотложните аварийно-възстановителни работи. Предприетите временни ограничения върху правата на гражданите остават в сила. 

Бедственото положение ще е в сила до приключване на неотложните аварийно-възстановителни работи в района на Хитрино. 

Съгласно заповедта трябва да продължат дейностите по осигуряване на храна и напитки за членовете на участващите екипи на терен в района на бедствието; да продължи събирането на трайни храни, напитки и други продукти от първа необходимост, предоставени или дарени от граждани, търговски дружества, юридически лица с нестопанска цел и/или доброволни формирования в сградата на Областна администрация Шумен, ситуирания в с. Тимарево пункт за събиране на дарения и в Мултифункционалната зала в село Венец при спазване на изискванията на Закона за храните.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
Какво толкоз е имало в тия цистерни бе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още