IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължиха срока за подаване на обвързваща оферта за ВМЗ-Сопот с 15 дни

Единственият кандидат за оръжейния завод трябва да подаде ценово предложение до 11 януари 2013 г.

13:20 | 12.12.12 г.
Удължиха срока за подаване на обвързваща оферта за ВМЗ-Сопот с 15 дни

С 15 дни удължават срока за подаване на обвързваща оферта за приватизацията на ВМЗ-Сопот, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

Така единственият кандидат в надпреварата за оръжейния завод в Сопот „Емко“ ЕООД ще трябва да подаде ценово предложение в АПСК до 15:00 часа на 11 януари 2013 г.

Според „старите“ официалните срокове кандидат-купувачът на ВМЗ трябваше да е представил обвързваща оферта до 27 декември т.г. А според обещанията на изпълнителния директор на приватизационното ведомство Емил Караниколов, както и на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, оферта трябваше да бъде постъпила и официално представена преди 30 ноември т.г.

Приватизационното ведомство дава и нов срок за извършване на огледи на активи (дю дилиджънс) на завода и срещи с ръководството – 4 януари 2013 г. По този начин се удължава и периодът, в който купувачът ще може да се срещне с представители на АПСК, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Както Investor.bg написа още миналата седмица, дружеството„Емко“ ЕООД поиска отсрочка и повече време да обмисли офертата, а и да направи по-задълбочено проучване на всички активи и пасиви на ВМЗ.

В медийните среди имаше информация, че „Емко“ дори е поискал крайният срок за офертата да бъде удължен до 27 януари.

Припомняме, че това не е първото допълнително удължаване на процедурата за раздържавяване на оръжейното дружество от страна на АПСК. През август ведомството "даде" допълнителни 15 дни, а с повечето предоставено време целеше да даде възможност на повече компании да закупят документация за участие в процедурата.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още