IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уорлик: Българското правителство има воля за борба с наркотиците и корупцията

Работата обаче не е приключила, коментира американският посланик у нас на пресконференция с премиера Бойко Борисов

14:45 | 05.03.11 г. 1
<p><i>Снимка: Министерски съвет</i></p>

Снимка: Министерски съвет

Американският посланик в София Джеймс Уорлик обяви, че българското правителство има политическа воля да се обърне не само към сериозните проблеми на наркотиците, но и да се заеме с корупцията и организираната престъпност, съобщи Dnes.bg.

Уорлик направи това изявление на специална пресконференция с премиера Бойко Борисов. Повод за срещата между двамата е последният доклад на Държавния департамент на САЩ, в който пише, че способността на българската митническа агенция за борба с наркотрафика е намаляла.

След констатацията за наличието на политическа воля, все пак американският посланик отбеляза, че работата не е приключила.

Трябвало да се направи повече в областта на наркотиците и още повече в борбата с организираната престъпност и корупцията. Положителна стъпка били промените в Наказателно процесуалния кодекс, както и очакваното законодателство за конфискация на незаконно придобитото имущество.

„Още трябва да се направи за реформиране на съдебната власт и да се гарантира, че прокуратурата ще бъде максимално ефективна”, заяви Уорлик. Същевременно трябвало да се гарантират правата на гражданите.

Вижте още
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
dakl
преди 13 години
Когато Уорлик казва нещо бъдете внимателни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още