IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управленската програма на новия кабинет ще е готова до края на седмицата

БСП ще настоява за компенсации на потребителите след поскъпването на газа

10:40 | 12.04.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Управленската програма на бъдещия кабинет ще е готова до края на седмицата. Това стана ясно от коментарите на зам.- председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и Валери Симеонов, съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти”.

До края на седмицата ще излезем с програмата. Там са записани всички цифри. Важното е, че стигнахме до общо решение с ГЕРБ, макар и много трудно. Новото управление не започва с пазарлъци за министерски кресла”, каза Симеонов по Нова телевизия.

Решенията, които взимаме, са на база какво може да си позволи България. Трябва да мислим за страната си, за председателството на Европейския съюз (ЕС) и за 4-годишния управленски мандат“, коментира Цветан Цветанов.

Той заяви, че управляващите ще търсят подкрепа и от опозицията „по важните, значими въпроси, които стоят пред държавата".

И двамата бяха категорични, че не са договаряли разпределянето на министерските кресла. „Този път е възможно да има наши представители в бъдещия кабинет”, каза обаче Валери Симеонов.

От БСП ще настояват за
компенсации за потребителите след поскъпването на газа, каза Валери Жаблянов от левицата пред Нова телевизия."Пресмята се енергийната необходимост на домакинствата и на тази база се осъществява преизчисляване на границата на енергийната бедност", уточни той.

По думите му „Газпром” няма отношение към цената на газа.„Увеличението се дължи на предизборно задържане на цената на газа на вътрешния пазар по политически и други причини", посочи Жаблянов.

Той определи предложението на ГЕРБ към Корнелия Нинова да стане председател на парламента като „несериозно и изцяло неуместно”.

Подобно предложение не го намирам за някакъв жест за някаква толерантност. Това е за мен даже предложение капан, коментира и Александър Симов от БСП пред БНТ. По думите му това е „опит лидерът на опозицията да бъде напълно обезглавен чисто институционално, забърквайки я в едно административно блато“.

От наша страна беше благороден жест, не беше капан, който се надявахме да приемат колегите, но не го направиха“, отговори Делян Добрев ГЕРБ.

ГЕРБ продължава разговорите с останалите политически сили от 44-тото Народно събрание за подготовката и приоритетите на българското председателство на ЕС. Днес от партията ще се срещнат с представители на ДПС. Вчера се проведоха разговори с БСП и с "Воля".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още