Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

В чужбина работят повече българи, отколкото у нас

Работещите зад граница българи са 2,5 млн., а в страната - 2,2 млн.

Работещите в чужбина българи са 2,5 милиона, а работещите в България са 2,2 милиона, сочат данни на Института по икономика към БАН, цитирани от главния секретар на БТА Евелина Андреева по време на Единайсетата световна среща на българските медии в Атина.

Още по темата

Средствата, които българите са изпратили от чужбина, са 1,7 млрд. евро, предаде БТА.

Към днешна дата по данни на дипломатическите представителства на МВнР българите зад граница са 3 милиона, а според самите общности са много повече.

Между 13 и 24 хиляди българи ежегодно напускат страната през последните 4-5 години по данни на НСИ, като 55 процента от тези българи са между 20 и 29 г. Тези, които са се върнали, са само 230 хиляди за периода след 1980 г. до днешно време, посочи още Андреева.

В Единайсетата световна среща на българските медии участва и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя съобщи, че клипът "България е мястото" е бил представен пред 150 министри на туризма по време на туристическото изложение в Лондон.

Според Ангелкова една от целите на министерството през следващите години е да утвърди страната като дестинация за високоплатени туристи.

Всички петзвездни хотели в страната имат ръст и нямат отлив, а в повечето от тях вече са налице и резервации за лятото на 2016 година, посочи още тя.

Стратегията за реклама за следващото лято е предимно чрез големи туроператорски фирми в съчетание с дигиталния онлайн маркетинг и социалните мрежи, каза Ангелкова. През идната година за туристическа реклама са предвидени около 9 млн. лева.
 

По статията работи: Десислава Попова
Още по темата: Икономика и политика

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (24)

   1| 2| 3    
0
 
2
 
24
преди 6 години
Ето как възнамерява правителството да се бори с изтичането на интелекта в България."Новите учебни планове на Министерството на образованието и науката ще ограничат силно възможностите на завършилите училище по тях младите хора да учат в чужбина.Причината: новите планове намаляват драстично броя на задължителните часове по ключови предмети, сред които дори първия чужд език в езиковите гимназии. Така има риск българските ученици да не могат да покрият изискванията на чуждите университети за минималния задължителен хорариум и по формален признак да бъдат лишени от възможността да кандидатстват извън България."Така де ...да остане нещо и за местните феодали! По малко езици да знаят агънцата по добре. Те осигуряват работни места, предлагат работа и даже и заплата а никой я не ще!
2
 
9
 
23
преди 6 години
Няма профилна снимка
А каква част от тези 6 900 000 са роми ?
5
 
6
 
22
преди 6 години
65 млрд. лв. са приходите на 100 компании, които работят у нас, за 2014 г.Това означава, че те създават близо 80% от БВП, който е 82 млрд. лв. - http://***.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4838524 - коментирал съм под статията през фейсбука(Атанас Шалапатов)10% плосък корпоративен данък и 5% за акционерите ограбва България защото големите данъкоплатци са чужди фирми и печалбата се изнася, и Бойко Борисов го проумя ,че са източени 27 милиарда - http://***.blitz.bg/news/article/314769Гьоте - ''мерило за живота и силата на един народ ще бъде винаги неговото отношение към Библията'' Патриарха на България го каза хубаво в интервю за БТА около 01.05.13год. '' всяка криза икономическа, екологична, политическа, социална е следствие от духовната криза, т.е. от отдалечаването от Бога и Законите , които Творецът е установил във Вселената...'' - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1515185388759690
2
 
8
 
21
redcretin до: hex
преди 6 години
Няма профилна снимка
За целта трябва да се откачат от ЕС щото има спогодби за двойно данъчно облагане :) Ооообаче губят гражданите щото ще си фърлят БГ паспортите хахахах, а губят и ЕС фондовете - така че духайте супата!
3
 
27
 
20
преди 6 години
1946г ---7 029 349души1989 г. ---- 9 009 018 души 2014 г ---.6 924 716 души===Прави впечатление че отново се завръщаме там от където сме тръгнали ... а именно в годините малко преди втората световна. Не само по население но и икономическия ни профил става сходен с тогава. Само селското ни стопанство в момента е по зле и от тогава. Накратко запада ни върна там "където ни е мястото" в класациите! :)))

Още от Икономика и политика
120 млн. лв. от европейски структурни фондове ще отидат в подкрепа на бежанците