IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В деня на президентските избори може да има и два референдума

Винаги сме били "за" това да се питат българските граждани, заяви Цецка Цачева

10:38 | 13.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

В деня, в който ще се проведат президентските избори, може да има цели два референдума, обяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Едното допитване до народа ще бъде по въпросите, поставени от "Шоуто на Слави". За другото – на бизнесмена Веселин Марешки, ще се вземе решение, след като ГРАО удостовери, че е събран необходимият брой подписи на граждани.

"Винаги сме били "за" това да се питат българските граждани", коментира Цачева пред Нова телевизия.

Във връзка с един от въпросите във вече одобрения референдум – за намаляване броя на депутатите наполовина, Цачева заяви, че и при 120-има души в пленарната зала пак ще има "недостатъчно активни".

Председателят на НС коментира и трусовете в управляващата коалиция, предизвикани от излизането на АБВ от властта.

"Смятам, че това е решение, взето много по-рано. И то под условие, което е било резултатът от последния конгрес на БСП. Не знам каква е истинската причина АБВ да оттегли подкрепата си към правителството, но определено не е тази, която се лансира в публичното пространство", каза тя.

Цецка Цачева призова да се спре с  войнствения популизъм, който звучи от трибуната на Народното събрание.

На въпрос дали ще приеме евентуална кандидатура от ГЕРБ за президентските избори, тя отговори: "Не се шегувайте!"

Четете още политически новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 7 години
Полицаят От Сен Тропе /Борис Джонсън/ - Маршът На Полицаитеhttp://vbox7.com/play:8de61bd5&p=favourites&id=736341Борис Джонсън отдава чест /Колело марка "Buffer"/ на Цецка Цачева с пожелание да стигне чак до "Драгалевци" без седалка, че на седалката пише КОКОШКАРЯТ ХРИСТО БИСЕРОВ, и един резервен винтел от проф. Иван Върбанов от СА"Д. А. Ценов" - Свищов с упътване за "сядане на бамбук"!!!https://***.google.bg/search?q=%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81+%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%8A%D0%BD&biw=1280&bih=854&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiK2ubIxvXNAhVDrRQKHRKQB_oQsAQIGQ#imgrc=OZbFxkzw2D9pnM%3A
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още