IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Единната информационна точка има данни за 10848 км електронни съобщителни мрежи

Географските информационни системи ориентират инвеститорите в промени при строителство на пътната, железопътната, морската и речната инфраструктура

14:06 | 13.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на транспорта</em></p>

Снимка: Министерство на транспорта

От юни, когато започна работа по проекта „Единна информационна точка“, вече са събрани огромни масиви от база данни за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура. В нея вече се съдържа информация за 10848 км електронни съобщителни мрежи, 12090 км инфраструктура за разполагане на мрежи, 194 км електропреносна мрежа, 4216 км железопътна мрежа.

Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при откриването на конференция, посветена на географските информационни системи и Световния ГИС ден’2019.

„Не мога да си представя пътната, железопътната, морската и речната инфраструктура без модерните приложения, базирани на географски данни, посочи министърът, цитиран от пресцентъра на транспортното ведомство. – Единната информационна точка дава възможност на много инвеститори да следят за промени и предстоящи дейности по строителство и ефективно да планират и координират изграждането на физическа инфраструктура.”

По думите му географските информационни системи са инструмент за взимане на отговорни, важни политически решения на държавно и местно ниво.

Росен Желязков потвърди, че „Единната информационна точка“, където са събрани огромни масиви от данни за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура помага не само за доброто планиране, но и за добрата икономика при управлението на обществените ресурси.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още