Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

В. Халачев: В България се развива план за създаване на европейска индустриална зона

Бизнесът трябва да е по-активен, изтъкна председателят на УС на Обединени бизнес клубове

В. Халачев: В България се развива план за създаване на европейска индустриална зона

Снимка: БГНЕС

"Нови балкански индустрии" е инициатива за превръщането на региона, включително България, в европейска индустриална зона. Това каза Веселин Халачев, председател на Управителния съвет на Обединени бизнес клубове, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

“Ние още от 2016 г. на една наша балканска конференция говорихме по този въпрос, но сега настъпи този моментът, защото виждаме как Европа беше силно зависима от китайското производство.  Трудно доставихме маски и всякакви предпазни средства. Дори в самата ЕК вече от доста време насам върви този диалог, че в Европа трябва да се вземат спешни мерки за създаване на такива производства, с които да станем независими при едни такива кризи”.  

Той посочи, че инициативата е българска и че вече са водени разговори с бизнеса и с академичните среди в страната. 

“Вече сме разговаряли и с бизнес организации от Северна Македония, Сърбия, Румъния, Албания, Гърция, Хърватия. Чуждестранните партньори са щастливи един такъв проект да стане реалност”., подчертава Халачев.

Според Халачев бизнесът във всички изброени страни трябва да разбере, че не може да разчита и да очаква правителствата да решат проблемите и да зададат точния курс на действие. 

“Ние самите, целият бизнес, трябва да покажем как това да стане. Затова сме включили много представители на бизнеса да дадат и техните предложения как това да се случи. Определено то може да се случи. Но самият бизнес трябва да е по-активен”, изтъкна Халачев. 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
4
 
2
фиг.1 до: serafima
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Вие пък какво разбирате от проблемите на бизнеса? Знаете само как да цoцaте от него. Докато бяхте на власт направихте ли някаква радикална промяна? Освен че създадохте Пеевски и други "заслужили" бизнесмени от ДПС. Единственото полезно беше въвеждането на плоския данък, а сега и него искате да премахнете.
4
 
2
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Вярвате ли си, г-н Халачев? Проблемът с бизнеса в България е МНОГО, МНОГО по-сложен и предполага наличие на стратегия и радикална промяна в структурата на икономическата дейност.

Още от Икономика и политика
БСП избра националния си съвет