IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В края на юли тръгва движението на метрото до "Хладилника"

От 20 март се затваря изцяло бул. "Патриарх Евтимий" заради строителството на третия метродиаметър

14:57 | 01.03.16 г.
Автор - снимка
Редактор
В края на юли тръгва движението на метрото до "Хладилника"

На 31 юли тръгва движението на метрото до кв. “Хладилника” в София. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която инспектира строителството на отсечката от “Джеймс Баучер” до станция “Витоша” на кръстовището на бул. “Черни връх” и ул. “Сребърна”. 

През юли ще се възстанови и движението на трамвай по бул. “Черни връх”. Ще се освободят за движение и пътните ленти, които в момента са затворени заради разширението на втория метродиаметър, предава агенция Фокус.

С пускането в експлоатация на участъка общата дължина на метрото ще надвиши 40 км, каза още Фандъкова. Ежедневно метрото ще се ползва от над 20 хил. души.

Заради строителството на третия метродиаметър от 9 март ще се промени движението на тролейбуси №2 и №9, които минават покрай бул. "България", каза още кметът на София. Трасето ще се измести от бул. "България" до ул. "Григор Начевич", обясни градоначалникът.

От 16 март ще бъде променено движението и на трамвай №6. В участъка от 5-те кьошета вместо в посока "Лозенец", трамваят ще се движи до последната спирка на трамвай №1 в кв. "Иван Вазов".

Същевременно през тунела под НДК, където се движи трамвай №6, ще се пусне автомобилното движение, защото от 20 март изцяло се затваря за движение кръстовището при Попа в София (бул. “Патриарх Евтимий”).

Също от 20 март ще бъде затворена и ул. “Житница” и бул. “Гоце Делчев” при “Красно село” заради строителството на третата линия на метрото.

Промените ще важат през следващите до две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още