IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В началото на 2021 г. ЦИК сключва договор за 9600 машини за гласуване

Осем са подадените заявления в Централната избирателна комисия за доставка на машини за гласуване на предстоящия парламентарен вот

14:40 | 08.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В началото на следващата година се очаква Централната избирателна комисия да сключи договор с изпълнителя на обществената поръчка за доставка на 9600 машини за гласуване на предстоящите парламентарни избори, съобщи БНР.

Осем фирми са подали заявления за участие в обществената поръчка на ЦИК за доставка на 9600 машини за гласуване.

От кандидатите юридически лица е фирмата ЛЕКС.БГ ЕАД, която е подала документи още на 26 ти ноември.

Следват СИЕЛА НОРМА АД, ЦАПК ПРОГРЕС ГРУП АД,  КОНТРАКС АД и ЕКСЕЛОР ХОЛДИНГ ГРУП ЕООД.

"Български машини за гласуване" ДЗЗД е подала заявлението си последна - две минути преди да изтече крайният срок за подаване на документи.

Физическите лица кандидати да доставят машините за гласуване са Михаил Димитров Вишанин (Mihail Dimitrov Vishanin) и Иван Величков Иванов (Ivan Velichkov Ivanov).

Пределната цена за обществената поръчка е 36 милиона лева без ДДС. 

Investor.bg припомня, че в полунощ изтече срокът за подаване на документи.

Спечелилите фирми, подали заявление за участие в процедурата, ще трябва да извървят всички юридически стъпки до сключване на договора за доставка на машините за гласуване, като ще има срок, в който участниците да допълнят документация, ако имат пропуски.

След това ЦИК ще покани допуснатите за предварителни преговори, след което ще оцени технически и ценово офертите, за да определи победителят в процедурата. На финала ще се сключи и договорът.

Изборният кодекс изисква машина за гласуване да има във всяка секция с над 300 избиратели на предстоящия парламентарен вот.

В хода на процедурата по оценка пред ЦИК ще бъдат представени и модели на устройствата за гласуване, които предлагат кандидатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още