IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Симеонов: Беше назрял моментът за промените в Закона за хазарта

Има сериозни корупционни зависимости в Комисията по хазарта, каза председателят на НФСБ

10:35 | 11.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Има сериозни корупционни зависимости в Комисията по хазарта, а резултатът е ощетяване на държавния бюджет. Това каза по БНТ председателят на НФСБ Валери Симеонов, който коментира приетия Закон за хазарта. По думите му моментът за промените бил назрял.

С поправките на Валери  Симеонов в Законо за хазарта, които експресно минаха през Народното събрание, частните лотарии бяха забранени и монопол над тях вече има държавата.

Бяха изнесени данни за злоупотреба с невнасяне на данъци в размер към онзи момент между 210 и 260 млн. лв. за периода от началото на тези лотарийни игри. 

Агенция "Държавна финансова инспекция", както и данните от финансово министерство, говорят за 3-4 пъти по-голям размер на нанесени щети на държавния бюджет.

По думите му това е поводът да внесе поправките ва Закона за хазарта.

По думите му Законът за хазарта е бил приет почти без дебати, защото е назрял моментът за него. Симеонов каза, че последното ниво на корупцията в тази сфера е Комисията по хазарта и няма смисъл да се търси по-нагоре, както намекна Васил Божков.

Законът за хазарта е един от малкото законопроекти в Народното събрание, който мина без нито едно изказване, което означава, че и управляващите, и опозицията, всички са убедени, че е време за един такъв закон.

Валери Симеонов разкритикува прокуратурата, че може да се задейства по-бързо и да предотврати излитането на Васил Божков.

По думите на Симеонов не е имало чадър, имало е страх от Васил Божков. И политици са се страхували от бизнесмена, каза Симеонов.

Той коментира и забраната за влизане в Съединените щати на съдия Андон Миталов.

Прокуратурата задължително трябва да изисква информация от американското посолство, на какво основание е отправило упрек за корупция. По думите му България е най-заинтересована да изясни този случай и да наложи съответното наказание. Защото Америка просто забрани достъпа на него и неговото семейство, което не е наказание. Нека да видим каква е тази корупция, в която е участвал, посочи Симеонов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още