IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В събота започва ремонтът на "Лъвов мост" в София

С реконструкцията ще се освободи от движение знаковия за София мост

14:37 | 13.02.14 г.
В събота започва ремонтът на "Лъвов мост" в София

В събота (15 февруари) ща започне реконструкцията на знаковия за София „Лъвов мост“, съобщи зам.-кметът на София Любомир Христов, цитиран от агенция „Фокус“. Ремонтът ще затвори за движение бул. „Сливница“ в отсечката между бул. „Христо Ботев“ и „Раковска“.

Стойността на проекта за изграждането на ново кръстовище ще струва 22 млн. лева.

С реализацията на проекта историческият мост ще бъде освободен от движение, което го амортизира, уточни още Христов. Ще бъде намален и интензивния трафик по бул. „Сливница“, обясни той и допълни, че в момента в интервала между 7:30 до 19:30 часа около 60 хил. превозни средства преминават през булеварда. След промяната около половината от тях ще преминават през кръговото кръстовище

Успоредно с ремонта на моста ще бъде подновена и водопроводната мрежа по бул. „Сливница“ - ще бъде подменени около 1,5 километра тръби.

Първоначалният проект за ремонт на „Лъвов мост“ е преправен – вместо три ленти, кръговото кръстовище ще има две.

„Доказа се, че наличието на още една лента ще се отрази негативно на трафика и ще се затруднява движението“, посочи зам.-кметът. Спестените средства ще бъдат похарчени за ремонт на бул. „Мария Луиза“ - на пътните платна, за нови тротоари и осветление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още