IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В „Тракия индустриална зона“ свързаха обучението с бизнеса

В „Центъра за професионално обучение“ се получават знания в сферите на пневматиката, вакуумните технологии, хидравликата и автоматизацията, посочи Ваня Панчева

13:25 | 10.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Център за обучение на &quot;Тракия индустриална зона&quot;</em></p>

Снимка: Център за обучение на "Тракия индустриална зона"

„Тракия индустриална зона“ (ТИЗ) започва обучение в редица професионални направления в сферите на пневматиката, вакуумните технологии, хидравликата и автоматизацията в новия си „Център за професионално обучение“, като част от интегрирания план за развитие на зоната. Целта е да се повиши квалификацията на работници и служители и да се привлекат обратно българите, работещи в чужбина. За това информира в дистанционен разговор в ефира на Bloomberg TV Bulgaria мениджърът „Проекти“ в „ТИЗ“ Вяра Панчева.

„Центърът е отворен, както за компаниите от „ТИЗ“, така и по-широко, надяваме се да бъде интересен и за тези от региона, а дори и за цяла България. Компаниите са поканени, за да предоставят обучители и оборудване и да се включат в специфицирането на програмите, за да могат те напълно да отговарят на нуждите на работодателите“, обясни тя.

По думите на Вяра Панчева до момента в Центъра са инвестирани повече от 1,5 милиона лева основно за закупуването на оборудване, нови компютри и софтуер. Тя поясни, че средствата са събрани с помощта на държавната и местната власт, както и от представители от бизнеса в „ТИЗ“.

„Имаме няколко интересни оборудвани помещения. Те са в областта на пневматиката, вакуумните технологии, хидравликата и автоматизацията. Това представлява голям интерес за компаниите и го видяхме още при първите срещи с тях, когато им показахме оборудването”, каза Вяра Панчева и потвърди, че така ще се предостави възможност да се обучават не само “ниски” специалисти, а и такива от средно и високо ниво.

Какви възможности за служителите и работодателите ще предлага още Центърът може да научите от видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още