Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Валери Симеонов дава на прокуратурата приватизацията на БМФ

До дни документация за оспорването на договора ще е в държавното обвинение, каза вицепремиерът

Валери Симеонов дава на прокуратурата приватизацията на БМФ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Вицепремиерът Валери Симеонов ще внесе документи в прокуратурата за оспорване на приватизационния договор за Български морски флот (БМФ). Това съобщи той днес във Варна.

Вицепремиерът уточни, че до дни предстои да бъде комплектована документация за оспорването на договора за приватизацията и да бъде внесена в прокуратурата. 

Симеонов припомни, че пред Арбитражния съд на Сметната палата е обжалвано по думите му "искане на БМФ да промени в движение условията на приватизационния договор". Той допълни, че в момента документите са във Върховния касационен съд, таксата е платена и се чака произнасянето по обжалването.

"Искрено ми се ще да вярвам, че ВКС ще защити интересите на държавата и ще отхвърли иска на БМФ", заяви вицепремиерът, цитиран от БТА. 

Още по темата

Припомняме, че Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е констатирала нарушения в приватизационния договор, свързани със трудовата заетост и купувачът е плащал за това неустойки.

Следващият отчетен период за слеприватизационен контрол е през 2018 г. и едва тогава може да се установи дали отново има неизпъление на следприватизационните ангажименти и евентуално дали да се пристъпи към разваляне на договора, обясни министърът на икономиката Емил Караниколов в началото на юли.

Тогава Валери Симеонов коментира по темата, че всички българи трябва да са удовлетворени от отпуснатите средства, за да се обжалва решението на Арбитража. Според Симеонов е имало риск да се създаде опасна практика да се обжалва всяка приватизационна сделка и то точно при приватизаторите, които искат да се променят условията, подписани в договора за приватизация.

По предложение на министъра на икономиката Емил Караниколов и след разпореждане на премиера Бойко Борисов правителството осигури 2,4 млн. лв., необходими за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск пред Върховния касационен съд за отмяна на решение от 30 март 2017 г. на Арбитражния съд при БТПП. То е постановено по заведено от "Кей Джи Маритайм Шипинг" АД дело срещу Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

1
 
2
 
3
преди 1 година
Чао лудогорец, добре дошла раирана пижама
2
 
5
 
2
khao до: tonazi
преди 1 година
Няма профилна снимка
когато им потрябва нова ПР акция ! :):)
0
 
6
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Господин Симеонов Кога ще дойде времето за проверката на завод Балкан град Ловеч?

Още от Икономика и политика
Атлантическият съвет призовава депутатите да не излизат в лятна отпуска