Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Васил Божков обяви, че не дължи никакви данъци на хазната

Всеки, който твърдеше и твърди противното ще бъде съден, закани се бизнесменът с 18 обвинения

Васил Божков обяви, че не дължи никакви данъци на хазната

Снимка: БГНЕС

Обвиняемият хазартен бос и бизнесмен Васил Божков твърди, че не дължи никакви данъци на хазната. В момента той има 18 повдигнати обвинения и се укрива в Дубай, но използва социалната мрежа фейсбук като тибуна за кореспонденция в властите в България.

В поредния си пост днес той публикува актуална към 17 юни справка от електронната система на Националната генция за приходите (НАП). От нея е видно, че като физическо лице Божков не дължи нищо. „Към 17.06.2020 година не дължа никакви данъци и такси на хазната. Всеки, който твърдеше и твърди противното ще бъде съден. Можете да видите и данъците, които съм платил в България като физическо лице през последните 4 години“, написа бизнесменът.
Справката сочи и друго – през последните три години той е плащал данъци в размер на няколко милиона. За 2018 г. общият му удържан данък е 3,136 млн. лв. За 2017 г. бизнесменът е платил 2,470 млн. лв. данък, а година по-рано – 2,569 млн. лв. Въпреки че Божков е прикрил доходите си за тези години, те могат да се предполагат на базата на доходите му като физическо лице.  

Още по темата

„Фактите и доказателствата не значат нищо за Прокуратурата. Не са им необходими, за да обявят всеки за престъпник. С активното съдействие на управляващата #хунта - недосегаема и невидима за (главния прокурор Иван - бел. ред.) Гешев“, се казва още в публикацията.

Той пише, че се служи с фалшиви доказателства, лъжи, неспиращ терор и заплахи към свидетелите, грабежи и нарушаване на човешки права. „Освен всичко, което хунтата открадна и заграби от вас, лишиха хазната и от над 500 000 000 лева, плащани от компаниите ми“, пише още Божков. 

Бизнесменът твърди, че „унищожението на България може да бъде спряно", което може да се тълкува като препратка към намерението му да основе политическа партия

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Валери Симеонов: Водим отделни разговори с всички от патриотичното пространство