IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваучерната програма за сайтове и киберсигусрност се удължава до 2022 г.

Към момента всички 516 ваучера по схемата са предоставени и са в изпълнение, заявиха от ИАНСП

21:47 | 31.03.21 г. 1
<p>
	<em>Бойко Таков. Снимка: БГНЕС</em></p>

Бойко Таков. Снимка: БГНЕС

Ваучерната програма за сайтове и киберсигусрност се удължава до 2022 г. Това съобщи изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Бойко Таков, цитиран в прессъобщение от ведомството.

Днес ведомството проведе онлайн публична среща, на която представи проекта „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ услуги) на микро, малки и средни предприятия (МСП)“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Програмата стартира през август миналата година и цели предоставянето на подкрепа чрез достъп до информационни и комуникационни услуги.

За да се разшири обхватът на ваучерната схема, срокът на изпълнението ѝ бе удължен до средата на следващата година, а първоначално заложените 450 предприятия вече са 516 при бюджет от близо 10 млн. лв.

Схемата предлага два типа ваучери в размер на 5 хил. лв. за изработване на платформи, уебсайт или мобилни приложения и 20 хил. лв. за дигитален маркетинг, оптимизиране на процеси или осигуряване на кибер и информационна сигурност.

Основните цели на ваучерната схема са улесняване достъпа на МСП до цифрово ноу-хау и технологии чрез предоставяне на стимули за свързване с доставчици на услуги в областта на информационните и комуникационни технологии. Подкрепата е насочена и към преодоляване на последствията от COVID-19 .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
abdul
преди 3 години
модерна и развита пазарна пазарна икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още