IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ведомствените бензиностанции продължават да са без контрол, твърди депутат

Огромна заплаха за бюджета е КЗК да продължава да не упражнява контрол на пазара на горива, каза Емил Димитров

12:58 | 28.02.16 г. 3
Ведомствените бензиностанции продължават да са без контрол, твърди депутат

Ведомствените бензиностанции и осем от пристанищата в страната продължават да бъдат неконтролирани за начина на доставка на горива от чужбина. Това каза за БНР в предаването “Неделя 150“ Емил Димитров, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и член на Комисията по правни въпроси.

„От година и половина съм в парламента. Още на втория месец им показах заснети албуми, на които има осем пристанища с кораби, заснети в реално време, как разтоварват горива без абсолютно никакъв контрол. Не казвам тези горива по какви цени са придобити, а да не говорим откъдето и са дошли, защото са възможни всякакви трактовки”, каза Димитров. 

„Виждате как ведомствените бензиностанции продават поголовно без да се отчитат и без всякакви измерителни уреди огромни количества горива, които няма откъде да са дошли. Виждаме, че вече и се появяват бензиностанции, които продават на изключително ниски цени, защото те били много така благоразположени към хората. Но от коя рафинерия? Да посочат!”, попита той.

Държавата вложи огромен ресурс, а бизнесът огромни инвестиции, за да направи складове и да сложи измерителни уреди, напомни Димитров. И допълни: „Обаче десетки митнически складове нямат уреди, осем пристанища нямат контрол. Сега искаме и да отворим сухоземните граници, за да минават цистерни...”

Поведението на Комисията за защита на конкуренцията може да отдадем на предстоящата смяна на цялата комисия или част от нея, както и на желанието хората, които в момента работят, да се харесат в последния момент на управляващото мнозинство, коментира Димитров по повод анализа на КЗК за пазара на горива и започването на разследване за картел.

„Огромна заплаха за бюджета е тази комисия да продължава да работи по начина, по който работи, тоест да не контролира, а да се спасява”, коментира той.

Огромна заплаха за бюджета е да се отворят границите и да може с декларирано от чужбина да се влиза в България, защото контролната ни система не е в състояние и в момента да обхване морските граници и танкерите, митническите складове,  а какво остава и сухоземните граници, смята той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
melon
преди 8 години
Марешки - президент!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
Атанасио
преди 8 години
Някъде четох ,че са 5000 и според изчисления на Мин.на финансите загубите за бюджета са около 1млрд.лв. затова съм дал цифрите5 000 000 000 лв. е сенчеста икономика - се ощетява бюджета ГОДИШНО5 000 000 000 лв. са кражби през разходите на бюджета пак ГОДИШНО5 000 000 000 лв. плоският данък ощетява бюджета ГОДИШНО - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/02/kak-se-ograbi-bylgariia.1135939 НАРОДА ТРЯБВА ДА ''ВЪСТАНЕ'' КАТО ПРЕДИ ТОВА МУ СЕ ОБЯСНИ ЦЯЛАТА ИСТИНА И АЗ ЗАТОВА ПИША НА СТЕНАТА СИ В ФЕЙСБУКА - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713491132262447
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
Pronto
преди 8 години
Мафиото се опитва да убие в зародиш единствената смислена идея за справяне с Картела - спогодби със съседните ЕС страни, т.е. Гърция и Румъния, за съвместно признаване на данъчните складове. Заплашва ни, че цистерни с евтин бензин щели да ни пробият сухопътната граница...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още