IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Велик Занчев е новият председател на съвета на директорите на БДЖ

Служебният транспортен министър започна структурни промени, търсейки виновни за лошото състояние на холдинга

14:34 | 02.04.13 г.
<p>
	<em>Велик Занчев</em> Снимка: <em>Архив, Investor.bg</em></p>

Велик Занчев Снимка: Архив, Investor.bg

Велик Занчев е новият председател на съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД, а за заместник-председател на съвета е посочен Николай Найденов, съобщиха от пресцентъра на железницата.

По-рано днес е било първото заседание на новите членове на Съвета на директорите на холдинга, като на него са били разпределени функционалните задължения на всеки един от тях, уточняват още от пресотдела на БДЖ.

Припомняме, че Занчев доскоро изпълняваше длъжността изпълнителен директор на ходлинга, след като пое поста през август 2012 г. от бившия ръководител на железницата Йордан Недев.  

Сега на поста изпълнителен директор на дружеството застава Чавдар Трендафилов. Преди няколко дни стана ясно, че той ще заема и мястото на Владимир Владимиров, който беше председател на борда на директорите в дружеството.

Рокадите в железницата започнаха седмица след като новият министър на транспорта, информационните

технологии и съобщенията Кристиан Кръстев съобщи, че планира "структурни промени" в ръководните постове в БДЖ. Кръстев заяви, че ще търси причината и вината за лошото управление на холдинга от неговото ръководство, като намекна, че "виновните" за неразумното му управление ще бъдат освободени от постовете им.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още