IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виолета Комитова: Открихме незаконно строителство по три отсечки на АМ "Хемус"

Нарушения са открити и при строежа на язовирни стени, обяви Кирил Петков

12:59 | 09.09.21 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Открихме незаконно строителство по три отсечки на АМ "Хемус". Това съобщиха на извънреден брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова и министърът на икономиката Кирил Петков.
От проверени 9 участъка, в три от тях са открити нарушения - в пътен възел Плевен и пътен възел Летница, уточни Комитова.

„Знаете, че още през лятото правих проверки по съответната магистрала. Първата инспекция беше по пътен възел на отсечка 6. Там установихме незаконно строителство. След това получихме сигнал за незаконни насипи, извършвани в горска територия и съсипани 87 декара гора. Възложих на дирекция „Независим и строителен контрол” да изготви доклад", уточни Комитова. Тя обаче не можа да каже как ще продължи строителството в участъците, където са открити нарушения. 

Директорът на „Независим и строителен контрол” Влади Калинов, който също присъства на брифинга, поясни, че участъците 1-6 имат одобрен подробен устройствен план. Участъците от 4-6 обаче нямат приключило отчуждаване и издадено решение за строеж.

„Тревожи ме фактът, че основата на един скоростен път се изпълнява без строителни книжа, без разрешения за строеж и с анонимна строителна фирма“, каза регионалният министър и добави, че е възложила доклад на дирекция „Независим строителен контрол".

По думите ѝ в строителството законност означава разрешение за строеж и със същия проблем за незаконно строителство се е сблъскал и министърът на икономиката Кирил Петков, който пък е възложил проверка на самата дирекция „Независим строителен контрол".

От своя страна Петков обяви, че нарушения са открити и при строежа на язовирни стени. „От 416 само 10 язовира бяха завършени. Заедно с МРРБ и ДНСК направихме проверка на строителните книжа. Надявах се да няма язовирни стени без строително разрешение. Оказа се, че нито една от тези 10 стени не е имала разрешение. Кой може да поеме отговорността, ако тези стени се напукат", попита икономическият министър. Той подчерта, че ще уволни последния от членовете на ДКК още днес.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
и ние от данчо ментата, но с обратен знак !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 1
Quandt
преди 2 години
Радвам се на наивността ви, щеше да е чак сладко, ако не беше плачевно. Ако имате икономическа или бизнес грамотност, може би щяхте да знаете, че икономиката е инерционна система. Казано на *** език - днешните действия водят до резултат след определен момент. Обикновено тези неща се мерят след време. Та, бих искал да попитам:1. Кое от действията на Петков визирате и оценявате? Какъв е ефектът от него? С конкретика и цифри, които по възможност не идват от устата на министъра, че както последно показа, разликата между милиони и милиарди му е леко чужда...2. Поне в Лакорда все още излизат старите управители, защото обжалват назначенията си. Къде ще е г-н Петков и някой ще му търси ли отговорност ако съответните компании изгубят тези дела и се наложи да обезщетяват мениджърите си заради неправомерни уволения? 3. С какво мрежата от свързани хора около ДБГ и Капитал е по-добра от текущата? Консолидираната мрежа от про-западни либерално настроени политици, които козируват на всяка *** ЕС идея, не е интелектуалният капитал, с които да строим нещо по-добро. Прекалено съм стар да се впечатлявам от тапиите, а и абсолютно честно и откровено - изгледал съм много от презентациите на Петков преди да изгрее звездата му и виждам повече политическо брандиране, отколкото реални бизнес успехи - ако имате аргументи, то моля да ме опровергаете, но поне да е с конкретни цифри да кажем от ТР. Политическите му действия ще се оценяват и анализират след като има ефект. Дотогава можете да следвате тълпата и да цвилите от радост пред господина. Та така и с действията на този клоун. Много думи, много вестникарско отразяване и много преждевременна радост от появата му на политическия небосклон. Не е като да не прилича на ранния Борисов. Но с харизмата и иконокластицизма(или по-скоро капацитета за генериране на скандали), в този случай идва повече непокрито силно его, а не експертиза и умения за управление.И ще се радвам ако не ме обявявате за нещо, което не съм. Изкарвам си парите в частна компания в чужбина, не съм партиен и упражявам единствено правото си на глас. Просто казвам мнение, защото единственото което виждам е как един глупав слепец води останалите слепци пред себе си. А за съжаление посоката е грешна. Та така, преписъл съм от Данчо Ментата. А вие откъде си черпите информацията, драги господа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 2 години
той си знае, нали е от тях :):) ... виж че и неговите коментари все едно ги е преписвал от данчо ментата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
По-добре виж, че от крадливата ГЕРБ-ерско депесарска мафия въобще не оспорват нищо от фактите, които Кирил Петков изкарва, а само се опитват да отклонят дебатите в друга посока или пускат плоски лъжи от рода на "...ама те искат да проватизират ББР...".ГЕРБ са една българска *** и долна крадлива пасминаа!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 2 години
хахаха, явно яко ти е бръкнал отзад ... само него коментираш! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
Quandt
преди 2 години
Да, добре. Само се чудя дали Кирил *** ще свърши някаква реална работа освен да огласява скандали и да плещи глупости колко много работа върши...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още