Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

„Витоша ски“ е внесла предложение за реконструкция на Княжевския лифт

Компанията твърди, че действащото законодателство и пречи да ремонтира законно всички съоръжения на Витоша

„Витоша ски“ е внесла предложение за реконструкция на Княжевския лифт

Снимка: архив Ройтерс

Концесионерът на ски зоната над София - „Витоша ски“, е внесъл в Столична община предложение за изработване на подробен устройствен план за реконструкция на лифта Княжево-Копитото, съобщават от компанията.

Компанията информира още, че е заявила намерение да подмени всички съществуващи лифтове и влекове на територията на ски зоната. Тя обаче продължава да настоява, че действащият Закон за горите и план за управление на природен парк Витоша й пречат да осъществи ремонтите законно.

Лифтът Княжево-Копитото е първият кабинков лифт у нас, построен през 1961 г. с австрийско оборудване. Той не работи от 1992 г., информира БНР.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

5
 
6
 
1
преди 5 месеца
“ ...Тя обаче продължава да настоява, че действащият Закон за горите и план за управление на природен парк Витоша й пречат да осъществи ремонтите законно.”

На мек у й и вълната му пречи...
А като подписваха договора да гепят лифтовете, Законът за горите и планът за управление на Природен парк Витоша какви беха? Да, из природните паркове не разрешават строителство на квот ни е кеф - те затова са паркове и за тех се пишат закони... Могат да сменят без проблем лифтовете, но не могат да си настроят около тях кръчмите. Направили са си сметката без кръчмаря - да използват старите лифтове за задна вратичка към окупиране на парк Витоша и превръщането му в една голема кръчма с платен паркинг...
Я да видим с какви условия към общината ще пуснат княжевския лифт... Щото там скиписти няма, но къщята на разни цекоминевци упорито пълзят в парка по пътя от Бояна към Златните мостове...

Още от Икономика и политика
НАП и МФ с повече служители заради закритата Комисия по хазарта