IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Визи и данъчни облекчения ще направят България европейски стартъп инкубатор

Създаването на добри условия за стартъп компаниите е ключово за икономическия растеж, посочи Добромир Иванов от BESCO

11:31 | 09.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Шансът България да има бързо развиваща се икономика е в това да създаде изпреварващо добри условия за компании, които се занимават с дейностите на бъдещето и чиито продукти имат висока добавена стойност. Основната идея е страната ни да стане европейският стартъп инкубатор.

Това е мнението на Добромир Иванов, изпълнителен директор на Българската стартъп асоциация – BESCO, изказано в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Като част от усилията на дружествата от Българската стартъп асоциация в тази насока Иванов отбеляза идеята за създаването на стартъп визи и въвеждането на данъчно-осигурителни облекчения.

„Много от държавите в Европейския съюз действат наистина агресивно за създаването на стартъп среда, защото тя е важна. Насърчения като това да се въведат облекчения за стартиращи компании, особено при осигуровките, имат смисъл и чуваемост в Министерството на икономиката“.

Иванов отбеляза, че към момента възможност за финансиране на стартиращи компании в страната ни има. Той коментира и нестабилността на международните пазари, като посочи, че средата в България все още е в начален етап и за момента не е толкова повлияна от случващото се на тях.

“Необходимостта от повече етичност сред обществото и на пазара е от водещо значение", посочи Иванов.

"Имаме нужда от по-успешни компании, повече пари в икономиката. Преди всичко обаче са ни необходими повече ценности в обществото“.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още