Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Владимир Икономов: Отвореното банкиране навлиза с бавни темпове в България

Малките компании и нарастващият брой стартъпи стават все по-гъвкави за сметка на банките, смята председателят на Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами

Владимир Икономов: Отвореното банкиране навлиза с бавни темпове в България

Снимка: Pixabay

Отвореното банкиране се налага с много бавни темпове. Това всъщност е възможността от вашата банка да имате достъп до 5 други банки, в които имате сметки. Това каза  Владимир Икономов, председател на Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами, ACFE България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

"Малките компании и нарастващият брой стартъпи стават все по-гъвкави за сметка на банките, които имат все повече затруднения в иновативната част, която трябва от една страна да бъде сигурна, а от друга – удобна", отбеляза Икономов.

„Не всички имат възможност да предоставят иновативни и сигурни условия за плащане“, коментира още той.

Според него навлизането на нови играчи във финансовия сектор повишава конкуренцията, като увеличава риска за банките от загуба на клиенти.

„Не е тайна, че повечето млади хора имат доста ниска лоялност, която обслужва плащанията им в момента“, посочва още Икономов.

Той коментира основните измами, които застрашават потребителите и бизнеса, както и някои от начините за справяне с тези рискове.

Според него от основно значение е повишаването на дигиталната грамотност и на крайните клиенти, и на служителите в отделните компании и техните ръководители.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 22 септември