IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"ВМ Петролеум" подготвя отварянето на втори обект в София

На финала са преговорите за закупуване на парцел от над 6 декара в източен квартал, което ще направи новия обект с почти същия капацитет като този в "Люлин"

08:30 | 22.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: &quot;ВМ Петролеум&quot;</em></p>

Снимка: "ВМ Петролеум"

Веригата бензиностанции "ВМ Петролеум" ще отвори своя втора бензиностанция в София в следващите месеци.

След мегаобекта с 51 колонки в квартал "Люлин", където зареждат по няколко хиляди автомобила дневно, основаната от заместник-председателя на Народното събрание Веселин Марешки компания е на финала да договори и бензиностанция в един от големите източни квартали на София. Новината е обявена навръх четвъртия рожден ден на първия обект от веригата, стартирал във Варна на 21 октомври.

На финала са преговорите за закупуване на парцел от над 6 декара, което ще направи новия обект с почти същия капацитет като този в "Люлин" - 51 колонки. Очаква се изграждането и лицензирането на съоръжението да отнеме около 12 месеца.

„Щастливи сме да дадем на софиянци надежда, че ще могат да зареждат на нормални цени гориво и по-този начин да помагат на бюджета си, а не да хвърлят пари на вятъра или в джоба на монополистите. Припомняме, че в момента цената на дизеловото гориво в столицата е около 2,30 лв, докато в бензиностанцията ни в „Люлин“ е 2,04 лв, спестените средства от разликите в цените при "ВМ Петролеум" и останалите бензиностанции, за едно семейство са близо 3000 лв. годишно, което е цената на една почивка на море", коментира Димитър Димитров, директор "Развитие" във "ВМ Петролеум".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още