IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВМЗ набира нов персонал заради увеличилия се брой на поръчките

Ръководството на предприятието отказва да коментира финансовите параметри на поръчките

15:07 | 09.01.14 г.
ВМЗ набира нов персонал заради увеличилия се брой на поръчките

В близката седмица ВМЗ-Сопот ще внесе документи в Бюрото по труда, за да започне процедура по наемането на нови работници в завода. Предприятието има нуждата от нов персонал, заради увеличилия се брой поръчки. Това заяви днес пред Investor.bg изпълнителният директор на оръжейното предприятие Иван Стоенчев.

По-рано днес икономическия министър Драгомир Стойнев изтъкна, че ВМЗ изпълнява поръчки и работи с пълна сила.

„Вярно е, в предприятието има много поръчки. Заплатите се изплащат редовно и процесът върви добре“, потвърди ръководителят на завода.

Засега остава неясно от какво естество са поръчките в оръжейната компания, на каква стойност са и кой точно  е клиентът. Шефът на ВМЗ отказа коментар по темата, защото „има клауза, която не разрешава разкриването на информация във връзка с поръчките, които се изпълняват във ВМЗ“.

Той не уточни и какъв ще бъде броят на новите работници. По негови думи в общественото пространство вече се спекулира с цифри, като на места се коментират дори и 700-800 нови работни места.

„Както сами можете да си представите, това е несериозно голям брой. Няма смисъл да казвам бройка, защото самата процедура трябва да мине първо през Бюрото по труда“, допълни Стоенчев.

Той уточни, че не всеки, който подаде документите си за работно място, ще бъде взет. Ще бъде преценено според образователния ценз на кандидатите, способностите и натрупания от тях опит.

В региона би трябвало да има специалисти, увери днес Стоенчев. По думите му голяма част от съкратените през миналата година работници от завода (почти 1000 души) все още са без работа.

Директорът на предприятието направи коментар и във връзка с финансовата „инжекция“ в размер на 27 млн. лева , която държавата направи миналата година в завода. Според него средствата са се отразили изключително благоприятно, като са дали възможност на „производственото колело отново да се завърти“.

„С парите се разплатихме с Националната агенция по приходите, платихме заплати, завършихме поръчки, които бяхме започнали“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още