IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВМЗ Сопот е обезпечен с договори до 2018 година

За година и половина в завода са открити 1000 работни места, съобщи икономическият министър Божидар Лукарски

18:10 | 17.05.16 г. 3
<p>
	Снимка: <em>Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Вече не се търси оцеляването на ВМЗ Сопот, а иновативното производство в завода. Финансовото му състояние е стабилно и той е обезпечен с договори до 2018 година. Това съобщи икономическият министър Божидар Лукарски по време на откриването на обновените цехове на площадка Иганово.

„През последните две години „Вазовските Машиностроителни заводи“ изградиха много сериозен имидж в сферата на специалното производство и се превърнаха в желан партньор и търсен производител“, каза още Лукарски, цитиран от пресцентъра на икономическото министерство.

Министърът отбеляза още, че от началото на 2016 година ВМЗ Сопот погаси над 22 милиона лева стари задължения, включително към община Сопот и Национална агенция за приходите.

Обновяването на цеховете е на стойност 7 млн. лева, стана ясно още от думите на министъра. Внедрените мощности в двата нови цеха са на водещи европейски фирми, а държавната компания ще инвестира още средства в научно-изследователска и развойна дейност.

Божидар Лукарски изтъкна още, че приоритет в работата на Министерство на икономиката и на ръководството на оръжейницата е да се развива и установява като водещ производител и работодател, подчертавайки, че фокус в тяхната работа е инвестицията в човешкия ресурс на завода.

Той даде пример за съществените промени във ВМЗ Сопот в последната година и половина, като значителното подобряване на условията на труд чрез откриването на близо 1000 нови работни места, увеличаването на заплатите и социално-битовите придобивки, раздаването на коледни и великденски премии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
marto76
преди 7 години
Обезпечен бил! Едвам не го сринаха и него далаверите на Цветан Василев - Фараона!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
power grid
преди 7 години
Всички знаем че американски фирми поръчват там оръжие с което въоръжават ИДИЛ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
power grid
преди 7 години
Всички знаем че американски фирми поръчват там оръжие с което въоръжават ИДИЛ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още