IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водят се четиристранни преговори за кабинет между ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ

Разговорите са много конструктивни, отчете Румен Петков

18:54 | 05.11.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Водят се четиристранни преговори за кабинет между ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ

Преговорите за формиране на кабинет и мнозинство зад него прераснаха в четиристранни. Екипите на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ седнаха заедно на масата на преговорите. Това стана на четвъртия час от совалките за съставяне на правителство, които се водят днес.

Преди това консултациите се водиха в двустранни формати – първо между ГЕРБ, РБ и ПФ, а след това между ГЕРБ, РБ и АБВ.

До интензивните преговори в парламента се стигна след като Патриотите отказаха да подкрепят програмата на бъдещото правителство и така го оставиха без мнозинство.

„Разговорите се водят по конструктивен начин“, каза Румен Петков от АБВ, който напусна за малко разговорите. Той отказа да коментира дали към партията му има оферта за министерски пост. Петков отново обяви, че позицията на АБВ за това дали подкрепя кабинета или не ще стане ясна след заседание на Националния съвет на партията утре.

По-рано Красимир Каракачанов от ПФ, който също участва в преговорите, обясни, че към формацията няма оферти за министерски постове и този въпрос не стои на дневен ред.

Повече новини от странта четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още