IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военните няма да губят социални придобивки при нови условия за пенсиониране

Ще се търси възможност за по-дълга трудова активност на служещите в армията по програми за заетост, заяви Ивайло Калфин

16:41 | 11.02.15 г.
Военните няма да губят социални придобивки при нови условия за пенсиониране

При промени в условията за пенсиониране на служещите в армията няма да се губят социални придобивки, увери вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на участие в годишната конференция на началника на отбраната.

По думите на вицепремиера социалните придобивки са важни за запазване на интереса към работа в армията. „Целта на промените в пенсионната система е да я направят по-самостоятелна и независима от бюджета“, съобщи министър Калфин, цитиран от пресцентъра на социалното министерство.

Въвеждането на пенсионна възраст за специалните ведомства е сред заявените намерения на социалния министър.

Той подчерта, че бъдещите решения в тази сфера няма да създадат сътресения в армията, като акцентира върху възможността за по-дълга трудова активност на служещите в българската армия. „МТСП е готово да предложи от инструментите си за заетост за постигането на тази цел“, каза той.

И посочи като подходящ пример партньорство между МТСП и Националния военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново. „МТСП има готовност да създаде работна група с представители на армията за обсъждане на условията за пенсиониране в този сектор“, заяви министър Калфин.

Началникът на отбраната - вицеадмирал Румен Николов, съобщи, че през март ще започне разработването на нова визия за кадрово развитие в армията. „

Целта ни е да повишим активността и мотивацията на служещите, за да се гарантира добра трудова реализация и сигурност след приключването й“, обобщи вицеадмирал Николов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още