IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Voss Automotive обмисля да построи втори завод в България

Вече са факт и първите трима клиенти, които са германски автомобилни производители, съобщи главният изпълнителен директор на концерна Щефан Отто

13:46 | 22.08.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Германският концерн Voss Automotive за производство на автомобилни компоненти ще строи нов завод в Източна Европа. Това стана ясно по време на среща на главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров с изпълнителния директор на Voss Automotive Щефан Отто в Дуисбург, Федерална провинция Северен Рейн Вестфалия.

Германската компания обсъжда възможността инвестицията да бъде реализирана отново в България, но с друга локация, съобщават от пресцентъра на икономическото ведомство.

Германският концерн Voss Automotive има свои представителства в над 13 страни по света, а от началото на май започна и производственият процес в завода им в България.

Щефан Отто сподели своите добри впечатления за бизнес климата в България и заяви, че заводът вече е сертифициран от страна на VW груп.

Владимир Туджаров подчерта предимствата на страната ни, като изтъкна наличието на благоприятна среда за развитието на бизнеса с автомобилни компоненти.

Заводът на германската компания в България се намира в село Баховица край Ловеч. През май там започна масово производство на CSR линии, които се използват за намаляване на вредните вещества в изгорелите газове от дизеловите автомобили, а технолозите преминаха тримесечно обучение в Полша.

Вече са факт и първите трима клиенти, които са германски автомобилни производители. Миналата година компанията нае за срок от десет години помещенията на "Литекс моторс", където до 2017 г. се сглобяваха китайските автомобили Great Wall. Планираната инвестиция в оборудване е 15 млн. евро.

Групата VOSS произвежда тръбни връзки и компоненти за вграждане в горивните, охладителните, пневматичните и изпускателните системи на автомобили и има заводи в цял свят – САЩ, Мексико, Бразилия, Китай, Индия, Япония и Полша, а централата ѝ е в Германия. За нея работят повече от 6000 души, а годишният ѝ оборот е над 600 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 17 rate down comment 6
ert
преди 4 години
Едва ли ще стане. Фирмите идват у нас, както дълги години Бойко и Владко казваха, заради евтината работна ръка. Е да ама то такава ръка почти не остана у нас. Тези които стават за нещо отдавна вече са по западна Европа, а тук останаха само пенсионери и необразовани, или партийци, но те последните не ги чакай за работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 11
SPART
преди 4 години
Няма тълпи от мераклии да работят за около 600 лева,така че по-добре е да се откаже.И първото цехче,и него да си вземе на ремък на път за Турция да видим там дали ще дава МРЗ-та на читаците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още