IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Временната комисия за акциите от капитала на ПИБ вече е в пълен състав

Елена Ангелинина и Кръстина Таскова от "Воля" и Йордан Цонев и Сергей Кичиков от ДПС попълниха празните места

12:13 | 09.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Депутатите попълниха състава на Временната комисия за придобиване от страна на Българската банка за развитие (ББР) на акции от капитала на Първа инвестиционна банка (ПИБ).

В състава на комисията влизат Елена Ангелинина и Кръстина Таскова от парламентарната група на "Воля" и Йордан Цонев и Сергей Кичиков от ДПС. 

Припомняме, че преди да излезе във ваканция, парламентът създаде временна комисия за придобиването от ББР на акции от капитала на Първа инвестиционна банка. Предложението бе внесено от БСП. Комисията ще работи за срок от два месеца, а за неин председател бе избрана Евгения Ангелова (ГЕРБ). Заместник-председатели ще бъдат проф. Румен Гечев (БСП) и Александър Сабанов („Обединени патриоти“). Всяка парламентарна група има по двама членове на комисията.

На 2 юли ПИБ успешно завърши процедурата по увеличение на капитала си със 195 424 000 лв., като коефициентът на обща капиталова адекватност на банката достигна 22,52% в сравнение с 19,57% към 31 март 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още