IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече български ученици избират средно образование зад граница

Най-привлекателни са училищата във Великобритания, Германия и Испания

17:33 | 30.11.14 г. 3
Все повече български ученици избират средно образование зад граница

Повишен интерес има сред българските ученици към средното образование в чужбина, предава телевизия Bulgaria On Air. За 10 години българските ученици, избрали да завършат гимназия на Запад, са се увеличили с 53%.

Най-привлекателни за тях са училищата във Великобритания, Германия и Испания. Годишните такси са високи - между 30 хил. и 60 хил. евро.

В продължение на два дни изложението „Световно образование” предложи на ученици и родители образование в 35 средни училища и колежи зад граница.

Доброто име на училището, международно призната диплома, езикът и по-големите шансове да учи след това в  престижен западен университет са основните причини, които карат родители и младежи да избират западното пред българското средно образование.

Другият начин да научим по-добре западен език са езиковите ваканции. Те са и по-евтини - около 1200 евро за 2 седмици.

Организаторите на форума „Световно образование“ предупреждават учениците, че от следващата есен във Великобритания се въвеждат нови изисквания за кандидатстване. Те са свързани с успеха от училище и резултата от приемните изпити.

„Това прави, особено в по-селективните училища, приема по-сложен и труден, тъй като децата ще трябва да се явяват освен на сегашните тестове по английски, и на математика, за да се види в оставащото време до завършване ще могат ли  да се подготвят добре, за да получат необходимото ниво и влязат в университет“, обясни Светлан Данев, координатор на форума.

Така в някои училища с компютърни науки и бизнес мениджмънт ще се изисква ученикът да е с оценка от българската диплома над 5.60.

Повече по темата вижте във видео материала на Bulgaria On Air

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 13 rate down comment 4
kane
преди 9 години
..затова и ББ който е емисаря на ЦРУ/ който се управлява от богатите/ за РБ иска да дотира частните училища с държавни пари!ЗА ДА МОЖЕ ПРОМИВАНЕТО НА ДЕТСКИ МОЗЪЦИ във васалните на фашизма училища, където учителя се продава за пари и преподава каквото му се нареди, частни училища да се засилва!За да може класовото общество да се установи трайно и българите нали са ***/историята го доказва/ да приемат съществуването на частни- "по-добри" училища за закономерноМъчно ми е за българите, но те самите държат съдбата в мозъците си, не в ръцете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 13
kane
преди 9 години
Фашизма и капитализма и хората подкрепящи го/ милиардерите/ не искат:- образование за всички- пенися за всички- здравеопазване за всички-равенство и равен достъп и старт за всичкиТе искат:-качествената диплома/според тяхната- и единствена стъкмистика/ да е скъпа, за да може само богатите да я имат, дори и богатото дете да е тъпо - важното е да е психопат като фамилията си- искат елитарно общество с 1% елит 5% организационен робите екип и 94% роби, обслужващи системата, която обслужва 1ния %НРБ беше напред 100ци години в общественото си развитие и богаташите отвъд океана се страхуваха и продължават да се страхуват от заплахата за сигурността имЗатова разбиха СИВ. Затова разбиват всички социални държави и системи по целия свят с парите си. Къде с бомби и ракети, къде с огромни пари за опозицията като се почне от Либия с Кадафи, Ирак със Садам, Венецуела с Чавез. Всички те са мъртви защото се опълчваха на империализма в интерес на народите си, в защита на социалните с-ми в общ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 2
studioaa
преди 9 години
Най-привлекателни за тях са училищата във Великобритания, Германия и Испания. Годишните такси са високи - между 30 хил. и 60 хил. евро.Предполагам, че сте забравили да споменете, че извън милата ни родина частните училища/университети се конкурират в държавните, които са безплатни както у нас. 99.99% от децата на българските имигранти учат в държавни училища, чията такса е 0 евро на година, а в университета са получили държавна стипендия или висшето образование е без пари като в Дания. Подозирам опит за насаждане на лъжи за образованието в чужбина, за да се държат младите тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още