IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВСС започва проверка за срещата между Цацаров и Сашо Дончев

Административното производство касае проверка за почтеност и конфликт на интереси, съобщават от инспектората

16:41 | 09.05.17 г. 2
<p>
	<em>Сотир Цацаров. Снимка: Главна прокуратура</em></p>

Сотир Цацаров. Снимка: Главна прокуратура

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ВСС) е започнал проверка за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с издателя и бизнесмен Сашо Дончев и бившия член на ръководството на БСП Георги Гергов в ЦУМ. Това съобщиха от пресцентъра на инспектората.

Трябва обаче да припомним, че само преди две седмици ВСС отказа да образува проверка по случая. Тогава Цацаров обяви, че не вижда нищо нередно в срещата си с Гергов и Дончев и „няма от какво да се срамува“, защото те не са криминално проявени или подсъдими. 

В крайна сметка Висшия съдебен съвет промени решението си, след като тази сутрин Съюзът на съдиите призова да бъде извършена проверка по случая.

От инспектората към ВСС обясниха, че административното производство касае проверка за почтеност и конфликт на интереси и за установяване на действия, които накърняват престижа на съдебната власт, и проверки, свързани с нарушаване на независимостта на съдиите, прокурорите и следователите.

„Образувано е по постъпил в Инспектората към ВСС сигнал и производството е на етап отстраняване на нередовности по сигнала. Законът за съдебната власт не допуска оповестяване на повече подробности извън наличието на образувано производство“, посочват от инспектората, което на практика елиминира възможността да бъде публично оповестено кой е подал въпросният сигнал. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
Съветски съюз
преди 6 години
Ами КТБ !!! ???? КАКВО СТАНА С КАПИТАЛОВИЯ НИ ПАЗАР И ВЪОБЩЕ СЪС ФИНАНСОВОТО ПОСРЕДНИЧЕСТВО В ЕДНА МАЛКА ОТВОРЕНА ИКОНОМИКА!?? ЯВНО РУСКИТЕ ЗАВИСИМОСТИ, И ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЩЕ ПРИКРИЯТ !??!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 6 години
предполагам нищо нередно няма да намерят, хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още