IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможно е спорният Закон за горивата да влезе в сила и по-рано

Премиерът поиска всички спорещи страни да се разберат по промените

14:16 | 24.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Възможно е спорният Закон за горивата, който вчера парламентът отложи за половин година, да влезе в сила и по-рано. Условието е всички спорещи страни по текстовете на отложения закон да се разберат. Това стана ясно след среща в Министерския съвет при премиера, в която участваха представители на Българската петролна и газова асоциация и министърът на икономиката, съобщава БНР.

След разговора икономическият министър Емил Караниколов обясни, че газовите и петролни производители вече са се срещнали с Минно-геоложката камара и Камарата на строителите и са постигнали компромис. 

Предстои днес министърът на икономиката да разговаря с Асоциацията на малките търговци на горива. "Отмяната на закона или влизането му в сила ще е решение на Народното събрание. Вече се води диалог между страните и вече имаме протоколи за съгласие между Aсоциацията, Камарата на строителите и Минно-геоложката”, посочи той.

И допълни, че има изнесени в Народното събрание текстове с исканията на Асоциацията на малките търговци. “Затова ще направя среща и с тях и ако те считат, че това покрива и техните искания, това означава, че постигнахме баланс по закона", каза икономическият министър.

Радко Стаменов от Българската петролна и газова асоциация заяви, че отлагането на Закона за горивата не носи нищо добро за бизнеса, правителството и за обществото.

"Интересът на правителството и на обществото е всеки да си плаща данъците, акцизите и ДДС. Нашият интерес е да работим и да доставяме добавена стойност на обществото, на правителството и на нашите клиенти. За нас малки и големи няма, има закон, който трябва да се спазва. Противопоставянето на малки и големи за мен, е напълно измислено и манипулативно", каза Стаменов.

Влизането в сила на поправките в законопроекта бяха отложени с 6 месеца, а наредбата за закона трябва да е готова на 1 август, решиха вчера депутатите с приемането на промените в Закона за горивата на първо четене.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още