IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Възраждане" при президента: Да се премахне зеленият сертификат

Представителите на партията отидоха на консултациите при държавния глава без маски

14:18 | 07.12.21 г. 5
<p>
	Представителите на &quot;Възраждане&quot; отидоха на консултациите при държавния глава без маски. <em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Представителите на "Възраждане" отидоха на консултациите при държавния глава без маски. Снимка: БГНЕС

Проблемите, които България има, търсят и трябва да намерят максимално бързо своите решения, защото страната ни се намира в криза и то вече десетилетна криза. Ще направим всичко, което зависи от нас в парламента да поставим въпросите, които смятаме за важни и належащи, да намерят своето решение. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на консултациите при президента Румен Радев. 

Срещата е последна при държавния глава преди връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на победителя в изборите "Продължаваме промяната". Президентът посрещна представителите на "Възраждане" с маска, която свали, когато започна да говори, но никой от четиримата не беше с поставена маска.

Макар и последна в тези консултации, аз не деля партиите, парламентарните групи по тяхната численост, всяка една е важна, каза Радев в началото на разговора. Президентът изрази надежда в близките дни да връчи първия мандат. Той попита как от "Възраждане" виждат работата в парламента и с бъдещото правителство, защото неотложните решения са много.



Костадинов посочи, че е важна нормализацията на живота в нашата страна.

Смятаме, че трябва да се премахне зеленият сертификат като тежка дискриминационна форма, подчерта той. Костадинов открои и това, че децата не могат да получат адекватно образование в онлайн обучението.

Нашата държава буквално е изправена пред изчезване и народността ни от стопяване, каза още той във връзка с демографската криза. Според Костадинов здравната система не функционира и е почти напълно разрушена.

Той открои и проблема с българската енергетика и цените на тока. Ако те се вдигнат от 1 януари, това ще допринесе за кризата. Не трябва да забравяме и казуса с РСМ, защото не можем да направим компромис по начина, по който си го представят нашите европейски партньори. Ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури в Народното събрание, защото за нас това е национална кауза. Ще бъдем гласът на здравия разум, на българския народ и ще настояваме за максимално голяма чуваемост, каза още Костадинов, като допълни, че българският народ не може и не трябва да бъде делен.

Надявам се, когато предлагате мерки за справяне с пандемията, да имате под внимание живота на всеки един българин, включително това, че повече от 100 човека на ден все още умират в болници, че лекарите и медицинските сестри все още са претоварени. Надявам се в диалог с отстаналите политически сили да намерите такова решение, което да мисли и за тях и в същото време да осигурите нормален живот, коментира президентът Румен Радев.

Още новини вижте в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
abdul
преди 2 години
свободното движение е вече само срещу зелен сертификат.. без значение дали хора или електрони..По пътя на логиката или трябва да махнем зеления сертификат за свободно пътуване или да сложим зелен сертификат и за тока.Свобода само след зелен сертификат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
Mechkata
преди 2 години
Aaa, моля, моля! Всикчи много реваха, че искат свободен обединен пазар, даже сме се били бавили с въвеждането му. Халал да ни е сега и по-скоро на всички които си мислиха, че "тока" ще ни стане по-евтин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 2 години
Ама аз тъкмо си изкарах сертефикат, хубава работа... :DПък за енергетика - да вземат да отменят тоя "свободен" пазар и да се успокят хоата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 2 години
къв затвор... направо екзекуция с къдрав нож за хляб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 5
redcretin
преди 2 години
Да им се свали имунитета и да влизат по затворите + глоби, щом са без маски :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още