IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановено е движението през тунел "Ечемишка"

За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години, коментира служебният премиер Огнян Герджиков

16:44 | 13.02.17 г. 4
<p>
	Огнян Герджиков на мястото на инцидента при тунел Ечемишка. <em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Огнян Герджиков на мястото на инцидента при тунел Ечемишка. Снимка: Министерски съвет

Движението през тунел „Ечемишка” на АМ „Хемус” е възстановено, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Припомняме, че съоръжението беше затворено на 5 февруари, след като осветително тяло от единствената за движение тръба падна върху движеща се кола и уби жена.

„За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години” – така служебният министър-председател Огнян Герджиков коментира направеното за обезопасяване на тунел „Ечемишка”, цитиран от правителствената информационна служба.

Той подчерта, че краткото време, за което са извършени ремонтните дейности, е било от изключителна важност, защото в противен случай Северна България е щяла да остане дълго със затворени транспортни връзки. Герджиков изрази благодарността си към служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов за създадената организация и на специалистите, осъществили ремонта. „Всички строители, които работиха денонощно, ще ги поканя в Министерския съвет да изразя лично моята благодарност към тях”, каза още министър-председателят. 

От своя страна  служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов обяви, че има и други тунели в критично състояние.

Той се извини за неудобството, причинено от затварянето на тунел „Ечемишка“, но подчерта, че по-важно в случая е било осигуряването на безопасното преминаване през него. Попниколов не уточни за кои тунели става дума, но съобщи, че е възложил на експерти анализ на риска за съоръженията, който до 15 февруари трябва да му бъде представен заедно с предложение за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването при ползване при нормални експлоатационни условия.

На въпрос каква е гаранцията за преминаване през опасните тунели и какви мерки ще се приемат за обезопасяването им, министърът отвърна, че никой не може да каже каква е гаранцията, но се надява на разбирането на ползващите тунелите.

Освен през тунел "Ечемишка" движението е възстановено и по участъка от пътен възел "Витинска река" до пътен възел "Правец" на АМ "Хемус", уточняват от пътната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 7 години
Сега разбирате ли защо беше белене и защо някои човеци изчезваха нощем и никои никога не ги вижда повече?и защо имаше чистки и убииства без съд?Тодорее върне се Тодорее на кои ни остави Тодорееееее
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
"На въпрос каква е гаранцията за преминаване през опасните тунели и какви мерки ще се приемат за обезопасяването им, министърът отвърна, че никой не може да каже каква е гаранцията, но се надява на разбирането на ползващите тунелите."Т.е. ПАК ще има СЪЩИТЕ проблеми, защото НЯМА да се изпълни нито един договор, дори ако е изплатен! Умирайте с разбиране, вашият премиер ви го каза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 7 години
Като се минава през тунела ши има ли каски преди да се влезне и завещание и застраховка живот също на гише преди тунела
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
4i40
преди 7 години
Сметката за ремонта излиза без пари и затова не се направи 10 г...БХ и подпирачката на БХ трябваше да разпределят едни пари....Бърза сметка :- демонтаж на конструкция - 1200ч ( 10ч х 120 ч ) х10 лв = 12 000- осветителни диодни тела 100 бр х 100 лв ( тове е сууупер цена ) = 10000- изтегляне ТСВВ 3.4 , 500м х10 лв = 5000 - Проект 3000 лввсичко 30 000 лв . Непредвидени 10 % - всичко 33000 лвПредаване на 100 тона плътен метал х 0.38 ст - 38 000 лв !!!Следователно пътна агенция трябва да е спечелила 5 000 лв от ремонта !!!!!ТАКА СЕ РАБОТИ ПРИ МЕН !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още