IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяването на пари за отменени пътувания се отлага след края на извънредното положение

С големите туроператори сме се договорили да се реагира месец за месец, за да не се отменят всички почивки, коментира министърът на туризма

18:55 | 18.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на туризма</em></p>

Снимка: Министерство на туризма

Докато трае извънредното положение, няма да действа 14-дневният срок за възстановяване на сумите за отменени пътувания. Ще се даде възможност и за отложено плащане по споразумение между фирмите и туристите.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след заседанието на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, съобщават от Министерството на туризма.

Мерките се предприемат, за да се избегнат фалити на компании от сектора на туризма.

Туроператорите ще могат да издават и ваучери за бъдещо пътуване със срок до 24 месеца, допълни Ангелкова.

По думите и Министерството на туризма ведомството разработва програма за кризисна рекламна стратегия. В момента пренастройваме стратегията за онлайн реклама, както и механизма за насърчаване на организирания туризъм, за да ги преструктурираме, коментира тя.

По данни на туроператорите 73-ма българи са на екскурзии в чужбина и скоро трябва да се приберат.

Тя призова хората да отложат пътуванията си. С големите туроператори сме се договорили да се реагира месец за месец, за да не се отменят всички почивки, коментира още министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още