IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяването на Търговския регистър продължава да се бави

Могат да се правят справки само по актуално състояние на фирми и по ЕГН на физически лица

16:01 | 24.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Вече втора седмица след срива на Търговския регистър системата, стопанисвана от Агенцията по вписванията, продължава да работи с ограничена функционалност.

Могат да се правят справки само по актуално състояние на фирми и по ЕГН на физически лица.

От Министерство на правосъдието са заявили, че възстановяването на системите продължава и вероятно следващата седмица той ще заработи с пълната си функционалност, съобщава bTV. 

Само преди 3 дни премиерът Бойко Борисов обяви, че е много вероятно до края на тази седмица да имаме напълно работещи системи. Както и с предишните подобни обещания, и това не се сбъдна.

Единствената известна информация до момента е, че има дефектирали дискове, които са подменени, но прехвърлянето на базите данни отнема повече от предвиденото време. По информация на Борисов до момента е възстановена базата данни на Търговския регистър до 17 юли 2018 г.

„До 31 август административните органи трябва да изготвят разработените от тях процедури за създаване на резервни копия на държавните регистри. В момента се работи и за създаване на държавно хранилище за резервни копия от данните“, отчете още Борисов и призова експертите да бъдат оставени да работят на спокойствие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още